Чорная птаха

Дмитрий Стретович
Жовтії зорі на полі червоному
Чорная птаха над снігом летить
В неї ні правди ні волі не сорому
Вся її суть за для здобичі жить
Що вона дітям своїм заповідує
Чим день прийдешній зустріне її
Вся її слава опалена кривдою
Зраджених мрій волелюб`я землі