Огонь укр

Бэлла Норман
Вогонь. Розплющуйте очі, страшна картина!
В диму, у полум’ї вся Україна!
Неначе по серцю пройшли солдати.
Плач, Україно, плач, моя мати!

Вогонь. Розплющуйте очі, лиха година!
У муках корчиться вся Україна!
Знову геній лихий прийшов,
А ми скандуєм: «Всегда готов!»

Вогонь. Розплющуйте очі, вставайте з коліна!
Це ж стогне в сльозах вся Україна!
Де ж плечі козацькі, де ж руки робочі?
Невже ви не бачите сльози жіночі?

Вогонь. Розплющуйте очі, це кличе дитина!
Вставай, народ, вставай, Україно!
Скидайте кайдани, зривайте грати!
Не плач, Україно, не плач, моя мати!