Кiшка

Богуслава Турянина
Фатальне непорозуміння!
Мене прийняли не за ту,
вдягли в вечірнє плаття "Кішка",
і я, здається, на балу?...

Таке яскраве світло в очі!
Мільйони запахів парфум...
Сп'яніння варварської ночі!
А в серці плакав тихо сум...

І вабив кішку блиск, розкішність,
яскраві барви й кольори...
І смак життя вечірній, пишний.
"Солодка доля" у житті!

Гниль чепурилась милим дрантям,
Лилась крізь очі й призму слів.
І легким порухом латаття,
хтось кішку в хаос захопив.

Тепер мине часу чимало,
але я вірю, "хтось" прийде,
зірву я маску, мов забрало,
і "хтось" у справжнє поведе!...