Дума про Украину

Сергей Корчагин-Самборский
Думы, мои думы. Нету мне покоя.
Стою на майдане как на поле боя.
Сорвана брусчатка, гарью стены дышат.
СнайперА гуляют по киевским крышам.
Ходят люди в касках да в бронежилетах.
Будто очутился я в Ираке где-то.
Город православный, що з тобой зробили.
Як парубка молодого взяли тай вбили.
Плаче мати гiрко кровавими сльозами
Та  людей питае, - Що зробили з нами?
Брат вбивае брата за ляха й немчуру.
Дай розум нам, Боже, але Боже не чуе.
Дайте менi кобзу, я вам за спiваю,
Як люди воюють, як вони вбивають.
Думы мои, думы. Сердце не на месте.
 Пришли с Украины поганые вести.
Разлетались круки, ждут свою добычу.
Тому, що людьске життя нiчого не лiче.
Тому, що козака не мае, що йiх повбивае.
А мати плаче та Бога благае,
- Останови эту бойню и так много крови.
Дай этим людям счастья в любови.
Думы мои, думы. Украине слава!
Счастья дай народу. Чтоб жила держава.