Слава

Мартин Филдман
Так от як кров свою лили.
Батьки за Москву і Варшаву
І вам, синам, передали.
Свої кайдани, свою славу!
Т.Шевченко

«Слава герою
горе горою
вмився золою
вкрився труною»

пишалися ми дідами
складали їм вірші
тепер діди пишайтесь нами
ми ж за вас не гірші

ми ж з отруєної чаші
попили так само…
і поклали душі наші
а за що незнамо

ой моліться не дай Боже
якщо це підстава
бо і наших внуків може
спіткати ця слава

вшановуйте ж нас так само
приносьте нам квіти
як то тато? як то мамо
синів пережити?
М.Філдман