Колы ты чыйМайнДань

Васыль Брыль-Кобзар
Ны одын строй - турЭцьКый
Чы й савЕСкый ваш лай К -
Ны насТавЛяць вас, гэршкы, вш
На смириТельный лад.

Да, воно-то, конеЧногСць,
А ны Ж в ад, а ни й в рай зь,
Колы з матыро бЕтэсь
Чы шэ й батько но гад щ.

Колы вси мы - Тылетка й
И ныхто ны вбыВав,
Шэ ны то гэто щеСце,
Шо вам ХрыСцё шукав.

Трэба совыСць проВерыць.
Ек кишечНик в чырВях.
Хто Ж дырРок поНадьДельЛяф Зь?
Вашь техПашПорт? Чы пса й?

Так куды Ш ты жынэШся, к?
Ах, дырЖыньСьКая тьма!
Шо, вам колысо дэся
Шатункы пойМыйНяф?

Мы про душу ль, шо в кадку
Ты пуд салк гаж запХав.
Да. ПрыМушу Ж я муху й задаВыты шмыЛЯ Ж.

НабыРЫ Ж в пасць воды хоть,
Ек кали на горШка й
Навыть маты на сына
Чы той батычко хваЦК.

Даж с ЦыКа й.

А то цыцкы всим дай!
От так Ев в ров майн данк!..

Шик мадэРУ шас ввальМ!