Каламбур на беларускай мове - 88

Леонид Ганчаров
 Каламбурнае настаўленне пана сваім халопам

               
-Цар - ёсць бог, павінен ЦАРАВАЦЬ!
Пан - не працаваць, А  ПАНАВАЦЬ!
Страх павінен вас АПАНАВАЦЬ!
Вы ратЫ павінны ЦЫРАВАЦЬ!

- Мяне цяпер ты б'еш  ЗА  ШТО, ПАН?
- За то, что рот твой не  ЗАШТОПАН!
***
Каламбурное наставление пана своим холопам


- Царь - есть  бог, должен царствовать!
Пан - не работать, а панствовать!
Страх должен вас обуять!
Вы рты должны штопать!

-Меня теперь ты бьёшь за что, пан?
-За то, что рот твой не заштопан!