Предвестник

Радко Стоянов 2
Аз съм бялото кокиче,
нося радост, красота,
всеки мене ме обича,
че съм първо на света!

Аз от студ не се страхувам,
нито пък от сняг дебел
и към слънцето пътувам
с поглед нежен, ала смел.

Бялата камбанка пее
и понася се вестта:
топъл вятър щом повее,
ще пристигне пролетта!