Малък сечко

Радко Стоянов 2
Малък Сечко - Февруари
щипе здраво, дето свари.
Цял ден сърди се, фучи,
яростно върти очи!

Всеки топло се завива,
край огнището се свива,
да премине този студ,
с пакостите си прочут.

Ледени висулки вънка
пеят песента си звънка.
Ех, да беше този лед
бял сметанов сладолед!