Втеча

Ольга Фесенко
А дорога то вгору, то вниз
Поспішала в синіючі далі.
Ми тікали від стресів і криз,
Від життя, де снували печалі.

Попереду туманився ліс,
Він для нас колисав свою силу.
І машина, мов зоряний віз,
По земному котилася схилу.

Зупинились. За сонячним диском,
В верховітті вже йшло надвечір’я,
Ми вдихали п’янкі переліски,
Видихали буденне зневір’я.

В нас приходила впевненість сил,
Щоб творити ранкові кришталі.
І, здавалось, летіли без крил
В проліскову правічність і далі.

1990р