Лютневе танго Майданове - укр. яз

Михаэль Рох
Сніжинки танцювали парами,
Кружляли над Майданом, танули
І до світанку милувались ми
В ту дивну ніч.
На твОїх плЕчах синім шАликом
Хтось пов'язав помітний здалеку
Зірчастий прапор, що складав з вінком
Євро-вільон.

Танго,
Революційне сніжне танго,
Лютневе танго МайданОве -
Свободи стан.
Танго,
Немов "зійшлися тьма і промінь"(1)
Донецьк і Львів, як "лід і пломінь"
З'єднав Майдан.
 
Про рідний Львів розповідала ти
І я у мріях полетів туди,
Шукати на бруківці вуличок
Твої сліди...
Гітара плакала над ватрою,
Тремтіли прапори над вартою,
Всю ніч петарди із гранатами
Вели бої.

Танго,
Революційне сніжне танго,
Лютневе танго барикадне -
Свободи стан.
Танго,
Немов "зійшлися тьма і промінь"
Донецьк і Львів, як "лід і пломінь"
З'єднав Майдан.

Я би Донецьк поклав до твОїх ніг
Та спотикнувся й трошки не добіг...
З куща троянд(2) стікали пелюстки
На чорний сніг(3).
Пробач, я так неоковирно впав,
Немов за комір(4) шмелика впіймав,
Що недалеко від куща троянд
Свій мед збирав.

Танго,
Революційне сніжне танго,
Лютневе танго барикадне -
Свободи стан.
Танго,
Немов "зійшлися тьма і промінь"
Донецьк і Львів, як "лід і пломінь"
З'єднав Майдан.

Гітара плакала над ватрою,
Тремтіли прапори над вартою,
Над головами непокритими
Пливла труна...

Танго,
Революційне сніжне танго,
Лютневе танго МайданОве -
Свободи стан.
Танго,
Немов "зійшлися тьма і промінь"
Донецьк і Львів, як "лід і пломінь"
З'єднав Майдан.

-----------------------------

(1) "Вони зійшлися: тьма і промінь,
Пісні і проза, лід і пломінь..."
Пушкін, Є. Онєгін, перекл. Рильського, 1949, 49
(2) 1970 року ЮНЕСКО визнала його високо індустріальним містом світу, яке найкраще озеленене, тоді Донецьк назвали "містом мільйона троянд". Цей статус Донецьк підтвердив у 2009-2010 роках.
(3)"Коли горять шини, із неба на голови падає чорний сніг"(С)
(4)Снайпери стріляли на ураження, на вбивство, вбиті загинули переважно від пострілів у шию, серце або голову.