Трети март

Радко Стоянов 2
Ден свещен на Свободата,
Ден велик на Радостта!
Нашата Родина свята
днес възкръсна от гнета.

Идат руски богатири,
бляскат остри щикове
и тръбата бойна свири,
към победен марш зове!

Опълченци горди, смели,
като лъвове летят,
знаме свято са развели,
братята си да спасят!

Падат робските окови
и се ражда светлина!
Греят времената нови
на щастлива бъднина!