Дивись, ми тут. Одна велика сила...

Саша Ля Флёр
Героям - патрiотам.


Дивись, ми тут. Одна велика сила
За свiт, за честь пiдносить ятаган.
Розгладжує країна зм'ятi крила -
Спалахує розпечений Майдан.

Дивись, ми тут. Однi тi самi люди,
Якi втомились жити у лайнi,
Якi не хочуть горбитись на днi,
Свої на амбразуру тягнуть груди.

Дивись, ми тут. За правду, за любов
Своє життя охоче вiддаємо,
Нещадну бiль свiдомо пiзнаємо,
З душi та з ран фонтаном лине кров.

Дивись, ми тут. За нашими плечима
Вiд спалахiв безмiрний тьмяний смог.
I дивиться, мабуть, Всевишнiй Бог
Наповненими гордощiв очима.

Дивись, ми тут. Нехай вiдступить страх.
I нинi не скалiчимо спадщИну.
До самого кiнця за Батькiвщину,
Вже майже бездиханну в кандалах!

Дивись, ми тут. I нас не розумiють -
"Навiщо спокушати гнiвну долю?"
Але, мабуть, про розквiт, щастя й волю
Багато українцiв свято мрiють.

Дивись, ми тут. Хоча багато з нас
У дiйсностi далекiй потойбiчнiй,
В борьбi несамовитiй, майже вiчнiй
Веде на смерть душi таємний глас.

Дивись, ми тут. Останняя надiя
Свiтитеме до краю забуття.
Iще бурлить пригноблене життя!
Iще цвiте безкрила тьмяна мрiя!

Дивись, ми тут. По мiнам бiжучи,
Бач, хтось таки повинен це зробити -
Удар у серце променем вiдбити,
I далi жити, щастя знаючи.