Буьркьуь жезва вилер чи

Сулейман Ахтынский
Дунья килиг, рагъ, вун чимиз цавава,
Йифиз вацран лай-лайдив вун ксузва.
Амма зи рагъ, зи яр, вучиз яргъава,
Зи рик1 вучиз, пашманвилив ац1узва.

Фана дуьнья, вун багъ тирт1а бегьер гур,
Кьурадачир муьгуьбатдин цуьквер чи.
Яд к1анидаз, ма хъух лугьуз, зегьер гур,
Ви къаст акваз буьркьуь жезва вилер чи.