Варяг

Георгий Томберг
На гору, товариши, всi по мiсцям,
Останнiй парад наступає,
Готуймо до бою шановний Варяг,
Пощади нiхто не бажає.

Як промiнь над  морем наш прапор горить,
Як грiм наша мова лунає
I клятий москаль з переляку тремтить
I  хмари гармат насуває.

Не кажимуть камiнь та хрест, де були
Ми славой тризубого флоту,
Лиш хвилi  та вiтер за обрiй землi
Несуть  безупинно гiркоту.