Седагетан хайи йикъаз бахш яз

Сажидин Саидгасанов
СЕДАГЕТ

Рагъ хьиз хкечI авур Касдин гьуьлуькай,
Гъам-хажалат авай Лезги Чиликай,
Поэмаяр теснифай чи кьуьлуькай,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

Гъиле кьуна агъзур жуьре кIвалахар,
Лезги чIалал рахурзава булахар.
Махарик квай Перийрин гвай дамахар,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

ЦIар илитIна къекъвез, лув гуз Чилелай,
Дадмишзава емиш гьар са хилелай.
Ватандихъ рикI кузвай цIийи кьилелай,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

Эркекриз хас Шарвилидин зиреквал,
Чир хьана ваз, авайди чаз гереквал.
Зуьгьре гъетре багъишнавай гуьрчегвал,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

Тефей меркез сад-кьвед ава уьлкедин,
Экв хьиз хура акъвазда вун куьлгедин.
Хайи халкьдал нукьтIа дакIан лекедин,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

Нин хьайитIан авун дуьз туш тарифар,
Квез вахт авач сес ийидай зайифар.
Алакьунрал аламат тир арифар,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!

Гьар садакай хуш тир дустар кьаз чидай,
СтIалдаллай Сажидин я, ваз чидай.
Хайи халкьдин рикIикай яд хъваз чидай,
Къайин бегдин бике я вун, Седагет!
Лезги бегдин бике я вун, Седагет!