***

Фаниль Асфаров
Песнэклэр су сорамыйлар.
Тамаклары ачылмаган.
Кара карга килмэде бит.
Килер жылы тапмаган.

Салкын тора, кар эреми.
Кояш куз чагылдыра.
Сойгэнемне курмэсэмдэ.
кунел сизеп тибрэлэ.

Чеметтереп кысып куя.
Баш уйларын катыра.
Эллэ яз килэ калганда.
Шулай инде сиздерэ.

Котэрлек бер хэл калмады.
Телэклэрем сиздерэ.
Сойгэнем тошемэ кереп.
Сагыш узен белдерэ.

Жиллэр тореп алып китэр.
Минем чын мэхэббэтне.
Терелгэнче язлар житэр.
Каршы алып бэхетне.