Любовь - это Бог. Екатерина Сидорова1

Радко Стоянов 2
Ах, как радостно! Радостно! Радостно жить!
Как легко на земле этой дышится!
Он сказал, что не может меня не любить!
«Я люблю!» - в каждом шорохе слышится!

Сколько магии в этих словах: «Я люблю»!
Сколько счастья в коротенькой фразе!
Я смеюсь и ладошкой снежинки ловлю –
Мир расцвёл для меня как-то сразу!

Говорите любимым почаще «люблю»!
Ведь любовь – это Бог, все мы знаем!
Промолчим и судьбу потеряем свою,
А потом, так же молча, страдаем.


ЛЮБОВТА – ТОВА Е БОГ

Превод:Радко Стоянов

Как ведро е! Радостно! Радостно, Рай!
Как леко на тази земя се живее!
Той каза, че мен ще обича докрай!
„Обичам” във всяко дихание грее!

О, колко магии са в тези слова!
И щастие колко във фразата кратка!
Аз смея се, в шепи снежинки ловя –
светът разцъфтява във приказка сладка!

„Обичам” кажете й, да заблести,
че Тя, Любовта ни е Богът – ти  знаеш!
Мълчиш ли, съдбата ти ще отлети,
а после, мълчейки, докрай ще се каеш!