Dziwny jest ten swiat - Czeslaw Niemen

Яна Дичун
http://www.youtube.com/watch?v=gzACDJCfQvs


Так странен этот мир,
Который до сих пор
Вмещает столько зла.
И странно то,
Что испокон веков
Человек гнетёт человека.

Так странен мир,
Мир людских дел,
Что порой даже стыд признавать их.
Однако чаще еще
Кто-то словом злым
Убить, как ножом, может.

Но люди доброй воли сильнее,
И твёрдо верю в то,
Что этот мир
Благодаря им не умрёт.
Нет! Нет! Нет!
Настало время,
Давно пора
Ненависть в себе уничтожить.



Dziwny jest ten swiat,
 gdzie jeszcze wciaz
 miesci sie wiele zla.
 I dziwne jest to,
 ze od tylu lat
 czlowiekiem gardzi czlowiek.

Dziwny ten swiat,
 swiat ludzkich spraw,
 czasem az wstyd przyznac sie.
 A jednak czesto jest,
 ze ktos slowem zlym
 zabija tak, jak nozem.

Lecz ludzi dobrej woli jest wiecej
 i mocno wierze w to,
 ze ten swiat
 nie zginie nigdy dzieki nim.
 Nie! Nie! Nie!
 Przyszedl juz czas,
 najwyzszy czas,
 nienawisc zniszczyc w sobie.