Ви всi

Александр Бирзула
Ви всі, що владу полюбляють
Та все, як можуть, до себе гребуть.
Народа вже не бачуть, та вважають,
Що все з собою в труну заберуть.

Нашиють торби  на костюми
Запхають в пазуху пакунки грошенят
Та в пеклі, як в житті, не всюди,
Хабар не вихід, і ТАМ,повірте...не беруть.

Хоч там, дієвість трохи вища.
Попавсь в казан, сиди, не верещи
Смола у глотку, що плювалась грішним
Пательню лиж, та тут хоч не гріши.

Сурово? Так. Інакше не буває.
Всім тим, що хаяли народ.
Суддя, що зверху, він не забуває
Добро та гріх беріть з собою… в гроб.

Терези там такі, як треба.
Іх не скрутити, шальки не змінить.
До Бога далеко, як і до неба
Тому не варто совістю крутить.