Эмили Дикинсон 324. В субботу

Екатерина Камаева
Эмили Дикинсон (1830-1886)


В субботу кто-то в храм идёт ---
А я в субботу – дома ---
За певчих – иволга сойдёт ---
И сад – за неф собора ---

Пусть кто-то рядится в стихарь ---
Лишь крылья мой фасон ---
Споёт мне кроха-пономарь ---
Как колокольный звон.

Здесь Пастор знатный – Сам Господь,
Он краток, проповедь ведя,
Взамен попаданию на Небеса ---
Ношу в себе их я.




Some keep the Sabbath going to Church —
 I keep it, staying at Home —
 With a Bobolink for a Chorister —
 And an Orchard, for a Dome —

 Some keep the Sabbath in Surplice —
 I just wear my Wings —
 And instead of tolling the Bell, for Church,
 Our little Sexton — sings.

 God preaches, a noted Clergyman —
 And the sermon is never long,
 So instead of getting to Heaven, at last —
 I'm going, all along.