Нова Енеида

Алекс Авни Железнов
Нова Енеїда
Запах полину у Дикому полi,
Вiтром таврiйскiйм вiд Чорного моря,
Стогне вiд нових данайцiв знов Троя,
Серед облоги в годину недолi.

Мужностi досить, та сили замало,
Дух нездоланний – остання надiя,
Боже Ісусе, та й матір Марія
Допоможіть сонце щоб засіяло.

В чорних кучерях з'явилася проседь
Батько та й мати хвилюються вдома.
Знову та казка, яка нам знайома:
Бійся данайців дари що приносять.