Украинська задолярна

Валентина Домчина
Багато ощасливлених на світі,
Що демократію відстояли грудьми.
І нагодовані вони і обігріті,
І накінець-то серед них і ми.

За це ми вдячні мирному Майдану,
Що вперто нас до перемоги вів,
І за свідомість нашу Богом дану,
І за величний світоч -- місто Львів.

Ми в сорок першому отут стояли
Із хлібом-сіллю,з квітами в руках.
З Європи демократії чекали,
Але тоді ми потерпіли крах.

Та десь взялись незгодних півкраїни,
Що лиш ганьблять наш український рід.
Нам тут видніш,які потрібні зміни,
Хай мовчки там працюють так як слід.

І хай не сунуть палиці в колеса,
Нас кличуть величі -- Париж і Рим.
Чому ти дерибасишся Одеса?
І ти кричиш,руськоязичний Крим?

Та ще з Росією надумали брататись!
То ж нерозвинений,лихий сусід!