Мова...

Данилова Алла
Рідна моя мова - пісня колискова,
Пісня солов'їна, що зраннЯ
ДолинА крізь простір, мов промінчик сонця,
Розквіта неначе квітка весняна

Крізь сніги і холод, крізь вітри і стужу
Ти почуєш завжди рідні голоси
І свою єдину рідну пісню-мову,
Що відлунням стала щедрої краси:

Той садок вишневий, що обабіч хати...
Той Дніпро широкий котить хвилі все...
Й червона калина ой у лузі гнеться
Та дитя ягнята повсякчас пасе...