Каква Жена!

Радко Стоянов 2
Една Жена върви пред мен
с походка на газела стройна.
Светът е сякаш променен,
усмихва се Зората знойна!

Под стъпките й пролетта
разтваря пазви натежали,
в очите огнени страстта
разпалва влюбени пожари!

Каква Жена! Каква Жена!
За радост и любов родена!
От нея блика светлина -
божествена, благословена!