Беларуская мова

Света Царева
Магу писаць на Беларускай мове
Я памятаю яе ящэ з дзяцинства,
Бацька чытау мне Новую землю (Якуба Коласа)
А я усё не магла надзивицца!

Як пишуць гэтыя паэты и празаики
На гэтай мове цяжкай дый прыгожай
Я памятаю, як та мне параили
Узяць и навучыцца тожа.

Я хочу, вельми хочу, каб радзимая
Такая добрая як першы летни дзень
Мая прыгожая, мая адзиная
Жыла б у сэрцах Беларусау и цяпер.

Чаго ж вы страцили такия скарбы
Як мова вашай роднае зямли
Успомнице жа калиласка, сябры
Яе вы гуки, словы и склады