Хто Ви?

Александр Бирзула
Хто Ви, торговці, в божім храмі?
З ім’ям Вітчизни, брешучи усім
Ви Україну, як Христа розп’яли,
Мою країну вмитою в росі.

Голодні ми. Нам правда лиш частково,
Лиш обіцянки, мильні облака
Волаєте з трибуни, помилково
Вважаєте Ви правдою слова.

Між Вами всіма зовсім не різниця
Одні обІцянки, та й шлях для Вас один
Нам брешете, для Вас усе згодиться
Слова для Вас, як від багаття дим.

Скажить. Чому? Ридає сива мати,
Чий син боровся до скону.
Чому лиш розбрат в нашій хаті
Скажіть мені. Чому? Чому?

Чому волають серед степу?
Чому луна, все стогне до Карпат
Чому, ви як гравці вертепу,
Втікаєте від нас, лиш до своїх палат.