Жiноча краса

Надежда Линник
Краса жіночої коси, жіноча врода,
Тобі вклоняється до ніг щорічно мода,
Тебе шанує цілий світ і поважає,
Де ти присутня, там байдужого немає.
Природа-матір всіх шанує особисто,
Одній дарує коси золотисті,
Другій чорняві коси - темінь ночі,
А третій кучеряві дасть охоче.
І хоч обличчя кожному своє вдалося,
Свій колір, густота свого волосся,
Все це від того, як подасть природа,
Та довжина - від нас залежить, згода?
Голівку кожної волосся прикрашає,
Ось дівчина, як Барбі виглядає,
А ось мале дівчисько, як Мальвіна,
А ось з косою щира Василина...               
..Якого б шкіра кольору не мала бути в жінки:
У кореянки, українки, сербки, німки,
Кордонів у краси нема - так здавна повелося,
Однаково милує світ краса волосся!

(ЛНД)

01.04.2007

(фото - интернет)