порох...

Соловей Заочник
                "...бо ви – пилюка на шляхах війни..."
                Шон  Маклех. http://www.stihi.ru/2014/03/08/7682


Поки  існують  Вавілони  і  Рими,
поки  вони  вважають  тебе
часткою  пилу  при  дорозі,
що  веде  за  обрій,
будуть  тебе  топтати  і  ті,  й  інші,
обтрусять  як  непотріб,
змиють  у  ріці  вічності...
І  ніхто  не  згадає  про  тебе,
про  дітей  твоїх,  про  твоїх  онуків,
про  маленький  дім  твій
і  про  пісні,  що  співаєш...

А  от  чи  захочеш  ти
відчувати  себе  придорожнім  порохом?..
Чи  може  спалахнеш?..