Кримчанин

Мартин Филдман
Боже, милий Боже,
за що ж ти так з нами?!
Хіба ж то так можна,
з доньками й синами?

тягнути з нас жили,
цькувати, давити.
Чи ж ми заслужили,
твої сліпі діти?

Сліпі та скалічені,
забуті тобою,
залишились лічені,
готові до бою…

бо інші вже вбиті,
а іншім не треба,
вони взуті й ситі,
живуть обіч неба…

а деякі діти,
ще ходять у школу,
та їм тільки пити,
горілку, колу…

а інші в салонах,
у клубах і барах…

а паство в коронах,
на тронах,
у хмарах…

а вівці розгублені,
і як ото місію,
обмануті, куплені,
чекають Росію.

розбиті,
знедолені,
незнаючі долю,
раби поневолені,
самі йдуть в неволю.

налякані,
змучені,
покинуті братами,
на власній землі скручені,
російськими катами.

Боже, милий Боже,
за що ж ти так з нами?!
Хіба ж то так можна,
з доньками й синами?

сліпі та скалічені,
УкрАїни діти,
залишились лічені,
за неї кров лити…
М.Філдман