Весна

Богуслава Турянина
Тендітною творчою кистю,
вагітна матуся Весна,
зросила квітки та листя,
могутнім потоком тепла.

Вона суне далі поволі...
Її рукава летять
вітрами теплими долі.
Мов крила вони лопотять.

Проллються пречистії води,
вона посміхнеться, зітхне,
і чудо небесної вроди,
на землю оцю приведе!