***

Олеся Максимовская
                «Доборолась Україна
                До самого краю.
                Гірше ляха свої діти
                Її розпинають.
                …
                Обніміться ж, брати мої.
                Молю вас, благаю!»*
                Та хто тебе, Тарасе, сьогодні читає?!


САМ ТЕКСТ ВИЛУЧЕНО НА ДООПРАЦЮВАННЯ (текст на доработке)


*з поеми-послання «І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ.
ЗЕМЛЯКАМ МОЇМ В УКРАЙНІ І НЕ В УКРАЙНІ МОЄ ДРУЖНЄЄ ПОСЛАНІЄ» видатного українського поета, прозаїка, художника, енографа Тараса Шевченка