Небесна Сотня...

Елена Мамчич
  Небесна Сотня...
  Вічність над Майданом...
  Жалобні крила
  Вітру і дощів...
  Бажали жити,
  Слави не жадали,
  Не чули серцем
  Красномовних слів...

  Блаженна Доля
  Вас усіх спіткала,
  Відчули біль буття,
  Чужий і свій,
  І під зірками
  Зоряних хоралів
  Злетіли душі
  Бранців смерті
  У сувій...

  Небесна Сотня...
  Ви святі і грішні...
  У час важкий
  Країни злидарів
  Заради поколінь,
  Прийдешніх і колишніх,
  Пішли
  В ім"я любові,
  Віри та надій...

  Але Ви з нами
  У піснях і думах,
  З небес мрійливих
  Взимку й навесні
  Прокляттям куль
  Із кров"ю,
  Болем,сумом
  Ще завітаєте
  У наші дні і сни...

  Вас не забудемо,
  В сльозі наївно чистій
  Попросимо всепрощення
  У Вас
  За те, що відійшли
  Під сонце променисте
  Нетореним шляхом
  Без гніву і прикрас...

  В обійми янголів
  Потрапили з повітрям,
  Ми ж на Землі
  Помолимось за Вас,
  І молоде, зелене,
  Сильне віття
  Зупинить на хвилину
  Плинний час...