Каламбур на беларускай мове - 89

Леонид Ганчаров
Каламбурны ліст арыштанта  з турмы сваёй жонцы

Супакойся, не плач ты,  ДАВОЛІ,
Я ўжо не імкнуся ДА  ВОЛІ.
Кормяць добра - і я не ТАМЛЮСЯ.
Ты жыві бестурботна  ТАМ, ЛЮСЯ.

З кожным днём, паступова,  ПАВОЛІ,
Я сумую ўсё меней ПА  ВОЛІ.

*****

Каламбурное письмо арестанта из тюрьмы своей жене

Успокойся, не плачь ты, довольно,
Я уже не стремлюсь к воле.
Кормят хорошо - и я не томлюсь.
Ты живи беззаботно там, Люся.

С каждым днём, постепенно, потихоньку,
Я тоскую всё меньше по воле.