Експромт

Виктор Черний
Сумно якось мені і гірко
 За вікном снігу каша брудна.
О благая вечірняя зірко Ти світи в нічній небі одна.
Зірко, зірко. Ти мати поетів
Не один під тобою родивсь .
Серед тисяч падінь і злетів
Не один римувати навчивсь.