***

Валентина Гнатюк
  Знайома мелодія

Ой,час ,мамо час,час та пора
Пісень заспівати,
Бо така журба, бо така нудьга,
Що не подолати.
         Я візьму струну,та візьму другу,
          Ударю в цимбали.
         Каблуком примну,
         Все дурне зітру,
         Щоб ви теє знали.
Ой, час , мамо, час
Час та пора  поле засівати.
Гірко,  як нема,нічого нема
Дітям їсти дати.
          Ой, Тарас,Тарас, знов як сирота,
           Твоя Україна!
           Хоть торби надінь,туди камінь кинь
           Замісто хлібини.
А тепер танцюй,
Хочеш - заспівай,
Можеш голосити,
Як свого нема розуму,щоб жить,
В бога попроси ти.
          Я візьму струну,
          Та візьму другу,
          Ударю в цимбали.
          Каблуком примну,
          Все лихе зітру,
          Щоб ви теє знали!!