В сердцах бушуют страсти! Нина Гагаринова

Радко Стоянов 2
Опять, ВЕСНА, ты воздух мёдом напоила,
И словно негатив, мир проявился вдруг,
А любишь ли сама, или когда любила?
Похоже -   нет, ТЫ просто размыкаешь круг!

Настроишь птичий хор, и снег поУтру стаешь,
Чтоб слабые людские души всколыхнуть!
На лето повернёшь и дальше улетаешь,
Ну а влюблённым, как теперь заснуть?

Опять ВЕСНА! В сердцах бушуют страсти!
Расставила силки везде… и пусть!
Я по себе сама и не в твоей я власти!
ЗИМОЙ, если захочется, влюблюсь!


В СЪРЦАТА НИ БУШУВАТ СТРАСТИ

Превод: Радко Стоянов

Отново, ПРОЛЕТ, въздуха си напоила
и като негатив светът се прояви,
обичаш ли сама, кога си Ти любила?
По- скоро не, Ти просто тук се появи!

Настройваш птичи хор, снега докрай стопяваш,
душите людски, слаби, за да подлудиш!
На лято се обръщаш, после отминаваш,
а влюбените как, кажи ми, да заспят?

Отново ПРОЛЕТ! Пак бушуват луди страсти!
Насила ще разместиш всичко тук завчас!
Сама съм аз, сама, но не във твойте власти!
През ЗИМАТА, щом искам, ще се влюбя аз!