Тост. Анатолий Лисица

Радко Стоянов 2
О, женщины, от вас светло,
Вы удивительно прелестны!
И нам, мужчинам, повезло,
Что мы о вас слагаем песни.

Я говорю от всей души
Не только в день восьмого марта:
Вы в самом деле хороши
Всегда: вчера, сегодня, завтра!

Пусть в жизни вам везёт во всём,
Мечты сбываются любые.
Пусть счастьем будет полон дом.
Чтоб вы и вас всегда любили.

Пусть окружают вас цветы
И дети, радостные дети.
Чтоб вы не знали маяты.
Поднимем враз бокалы эти!


ТОСТ
Превод: Радко Стоянов

Жени, как светло е край вас,
защото мили сте, чудесни!
Мъжете всички сме в захлас
и пеем ви красиви песни.

От все душа говоря аз-
не само в този ден на марта-
добри сте вие всеки час:
и вчера, и сега, и утре!

Във всичко нека ви върви,
мечтите ви да бъдат живи.
Животът ви да е красив
и в любовта да сте щастливи!

Да ви обсипват със цветя,
деца да ви се радват мили.
Да не познавате скръбта!
Да вдигаме за вас бокали!