Владимир Орлов. Киты

Ген Жэстачайший
на берег устремляются
киты
чего им не хватает
грациозным
в своей стихии?
воли?
красоты?
запаса остроты
булатов грозных -
гибких плавников
которые узнали
и шторм и штиль
и свет и бездну?
устав
как Сальвадор Дали
от строя
блесток бесполезных?
а может просто захотели
тут
враз убедиться
что за Рубиконом:
ноль?
вечность?
несколько секунд
на разговор прощальный
с Коном?

на берег устремляются
киты
чего им не хватает
грациозным
в своей стихии?
ведь однажды ты
героем ставший
одиозным
своей премьеры
выбросишься в море

тебя
там встретит осторожно
в иных пространств
открытом створе
откуда
возвратиться невозможно
тот
кто устал
от вечной темноты

и он глядя с улыбкой
коматозной
расспрашивать
начнет от простоты:
чего вам
не хватает
одиозным
в своей стихии?
воли?
красоты?
запаса остроты
булатов грозных?

Владимир Орлов  "Киты"
____________________


на бераг выкідаюцца
кіты
чаго ім не хапае
грацыёзным
у іх стыхіі?
волі?
пекнаты?
запасу вастрыні
сталёвых лёзаў –
гнуткіх плаўнікоў
што зьведалі
і шторм і штыль
і сонца і прадоньне?
стаміліся
як Сальвадор Далі
у анфілядах
зыркага сутоньня?
ці можа проста захацелі
тут
пераканацца
што за Рубіконам:
нічога?
вечнасьць?
некалькі сэкунд
для разьвітальнае размовы
з Конам?

на бераг выкідаюцца
кіты
чаго ім не хапае
грацыёзным
у іх стыхіі?
некалі і ты
зрабіўшыся героем
адыёзным
свайго спэктаклю
выкінешся ў мора

цябе
насуплена сустрэне хтось
ля вузкай брамы
іншае прасторы
ён ведае
адкуль зьявіўся госьць

зьняможаны за доўгія вякі
спытаецца з усьмешкай
каматознай
зірнуўшы у бязьмежжа
з-пад рукі:
чаго вам не хапае
адыёзным
у той стыхіі?
волі?
пекнаты?
запасу вастрыні
сталёвых лёзаў?

Уладзiмiр Арлоу  "Кiты"