У ажуры

Махнач Сергей Юрьевсын
Конкурснае заданне клуба "Жывіца" - фраза "Скрозь восеньскi/асенні ажур"



 Неба шэрае. Стыгнуць аблокі.
 Сонца знікла. Над горадам цень.
 Восень робiць  няўдалыя крокі
 Скрозь пахмурны i згублены  дзень.

 Дробны дождж барабаніць па даху,
 Вецер сумную песню пяе.
 Вераб'і пазнікалі ад страху
 Ў  непрыкметныя хаткі свае.

 Дзесьці котка скуголіць бясконца
 І скрабецца, і просіцца ў дом.
 Адчыніліся дзверы, - і сонца
 Промнем пырснула ў ветлы праём.

 І адразу з'явіліся ўсмешкі,
 І пачулася ціхае "Муууррр",
 А надвор'я халоднага рэшткі
 Збеглі прэч скрозь асенні ажур.
 20.03.2014