Нощ с любимата

Емил Миланов
                На Олеся

Отново от работа си идваш,
от умора цяла пребита.
Целувка. Вана. Топла хавлия.
И... заспиваш,
преди още капките вода с нея
по теб да попия.

Масажирам бавно цялото тяло:
петите, стъпалата,
жилата отзад; прасеца,
отпред и отстрани колената...
Докато не успея, накрая, цялата умора
от тебе в мен да прелея.

Неусетно съм стигнал нагоре
между бедрата... колко си сладка,
така неспокойна, сега в тъмнината...
Но ще почакам.
Докато отпочинала, сама се събудиш...
Но не... Нима това е зората?

Оглеждам, на сбогом, цялата стая.
Само свещите, вече ненужни, тихо догарят
на празничната маса, в средата.
Духам ги... Те вече не трябват.
И заключвам, тихо, за да те не събудя,
отвънка вратата.


---

Илюстрация:  Сергей Маршенников. Робкое солнце [The Timid Sun] (2011,20x30см)


Друга препратка:

http://serge-marshennikov.tumblr.com/image/19244672402

Сергей Маршенников - роден през 1971 г., град Уфа (Башкирия, СССР).
През 1995 г. завършва Художествения колеж в Уфа.
Продължава образованието си в Репин - академията за изящни изкуства (Санкт Петербург), една от най-престижните академии за изкуство в света.

Сергей Маршенников - один из наших талантливейших современников. Родился в г.Уфа (Башкирия) в 1971 году. Уже с раннего возраста мальчика интересовали рисунок, скульптура, живопись, в семье поощряли его стремление, сначала были частные учителя, участие в конкурсах, где получив ряд наград за свои детские акварельные и пастельные рисунки, Сергей решил стать профессиональным художником. В 1995 году он закончил Уфимское Художественное училище (ныне колледж искусств). С 1994 г. живет в Санкт-Петербурге. Закончил Санкт-Петербургский Государственный академический институт живописи, скульптуры и архитектуры им. И.Е.Репина.  Как одному из самых талантливых выпускников, ректор академии, профессор, художник Андрей Андреевич Мыльников предложил остаться в аспирантуре. Картины Сергея Маршенникова находятся в музее Современного Искусства в El Paso, в The Grace Museum (Abilene), так же в частных коллекциях России, Англии, Дании, Франции и Японии. Живет и работает Сергей в Санкт - Петербурге. Работы художника востребованы, представлены и очень продаются. Женат, дочери 9 лет.

[Информация - http://www.liveinternet.ru/community/2281209/post233714727/, http://stevekyiv.livejournal.com/288107.html]