Золота Вкра на!

Анжелика Машина
Золото церков та їхні шпилі –
Я так цим пишаюсь,
Дніпра – річки хвилі,
Тарасові діти… всміхаюсь!

Вже школи пусті… на канікулах,
Ми гордо йдемо… українці,
Помилки виправляємо в артикулах,
Ходою козаки-українці!

В золоті і крові Хрещатик!
Майданом багатостраждальним,
Я  йду посміхаючись…
Йду, як мати – страдалиця!

Золото церков та їхній спів
Вабить не ошуканих, неприборканих,
Не вистачає таких буремних слів,
Цілую ноги святих недоторканих!

Золотом вдягнені церкви –
Церква Володимира, Андрія,
Дай нам живим не вмерти,
Дай нам, Боже, добра і надії!

22.03.2014 р.