Тiльки щиро чесно

Иван Ремеслов
Тільки щиро і чесно

Ти скажи мені, весно,
Тільки щиро і чесно:
Чому серце моє так болить?
Може, доля зморилась,
Може, щастя згубилось,
Може, вмерла любов в одну мить?

Ти скажи мені, весно,
Тільки щиро і чесно:
Чи зозуля моя закує?
Скільки буду я жити,
Чи ще зможу любити
І де щастя сховалось моє?
   
Ти скажи мені, весно,
Тільки щиро і чесно,
Це хвилює мене вже давно.
Що від друзів чекати,
Кого в світі шукати,
Чи ще  здужаю пити вино?

Так ще хочеться сонця,
Щоб світило в віконце,
Гріло душу і серце теплом.
Подаруй, люба весно,
Тільки щиро і чесно,
Мені Віру, Надію, Любов!