Чын каало

Каныш Алдаяр
Ар адамдын табияты кызыктуу,
Дайым издейт кайда болот бактылуу,
Кундо тилеп: «Омур берсе канатты,
Издеп табам бул дуйнодо байлыкты».

Байлык короп изиндагы калтырбайт,
Откон убак кайта келип кайрылбайт.
Тукумдарга баалу мурас калтырып,
Эне жерде бактыбызды куралык.

Тагдыр буйруп алыс кетип калсанда,
Мекенинди сыйла, досум, унутпа.
Жаш жылдарын чет олкодо отсода,
Кары соогун кайтат тынчтык алганга.