Отрави меня весенним хмелем

Нина Дедлова
                Генадзь Бураўкін
                "Атруці мяне вясновым хмелем..."

                Атруці мяне вясновым хмелем,
                Апляці мяне рукамі цёплымі.
                На дваіх з табою мы падзелім
                Ноч, што льецца залатымі кроплямі.

                Ап'яні мяне дыханнем чыстым,
                Ахіні мяне прызнаннем ціхім.
                Мы ў далоні з неба зор маністы
                Ссыплем рук суладным ускалыхам.

                Прытулі мацней, мая абранніца.
                Наталі мае сухія вусны...
                О, як хутка прыплывае раніца —
                Сну і явы сонечнае вусце!..
            

Отрави меня весенним хмелем
Дивных рук твоих, кудесница.
Ночь, что звёздами нам счастье стелет,
Мы с тобою выпьем с нежностью.

Опьяни меня слезою чистой,
Спеленай меня своим признанием.
Рук моих желанное монисто
Соскользнёт пусть в душу зорькой раннею.

Прислонись к душе  моей,  избранница,
Утоли тоску мою сердечную.
Через миг уже восток окрасится,
Сон и явь смешает утро с  вечностью.