Обкрадена свята земля

Вова Дедуля
           Не маєшь долі і не буде,
           Приспали долю вороги.
           І хто ж ті сучі вороги?
           Країною Іуда блуде.
          ***
 Скажи,не розумію я,
 Чому країна-рідна нене
 Живе знедолена без тебе?
 Обкрадена,свята земля.
 Голубить,колисать її,
 Плекати трепетно і щиро
 Хотів би,є терпіння,віра,
 Тож повернись в літа свої.

 Міркую,як згубився слід?
 Як трапилась така халепа?
 Опальний гетьмане,Мазепа,
 Де тебе носить стільки літ?!
 В.С.        березень 2014р.