Разбиваются все мечты. Аркадий Белкин

Радко Стоянов 2
 Разбиваются все мечты
 О суровые скалы реальности.
 Я так ждал, что появишься ты -
 Ты пришла,но чужая до странности.
 Что ж, нам к этому не привыкать,
 Не впервой в этой жизни такое.
 Мне когда-то твердила мать,
 Видно, чтоб меня успокоить -
 Все пройдет, заживут все раны,
 Прочь уйдут из души все боли
 И останется лишь благодарность
 Неудавшейся той любови.

РАЗБИВАТ СЕ ВСИЧКИ МЕЧТИ
Превод: Радко Стоянов

Разбиват се всички мечти
в суровата скала реалност.
Очаквах да дойдеш и ти –
дойде, но си чужда до странност.
Защо да привиквам с това,
за първи път туй не се случва.
Тешеше ме мама така –
спокоен да бъда навярно.
О, всичко ще бъде добре,
и болки, и рани ще минат.
Утеха душа ще съзре
в любовния тягостен климат.