Котэмен сине ж, анашым

Ямалеев Марс
               
 Су буенда дулкын уйный ,
 Назлап искэн ж,иллэргэ ,
 Озлеп котэм  сине ж,аныйм !
 Ямле ж,эй кичлэрендэ.
               
                Котэмен сине  ж,анашым ,
                Кайчан килерсен, микэн ?
                Нурлы  кузлэрен, крашын,
                Булэк итерсен, микэн .

Инешнен, яр буйларында
Куз алмый котэм сине .
Янам сою хислэрендэ
Сагыштан коткар мине !

                Сагнып синен, килгэн юлга ,
                Чэчэктэн сукмак  салдым .
                Сандугачлар коен койлэп ,
                Ж,ырымны син,а   яздым .

Экрен аккан  инеш суы
Шахит безнен, союгэ .
Тормышыбыз юлларында ,
Бергэ  булыйк  мэн,гегэ
               
                Сагынып  каршы аламын
                Бэгърем  килгэн  юлын,нан
                Тормышнын,  ямен  табамын
                Синен,  кузлэр  нурыннан