Пiсля гуркоту, шуму, працi - Бронiслав Май

Валео Лученко
Броніслав Май

"ПІСЛЯ ГУРКОТУ, ШУМУ, ПРАЦІ"

Оселі: бетон, сліпі гори
блоківок - затоплені в ніч. Сплять
тихі, темні, малі - відречені земні
королі, сплять: позбавлені зараз навіть імен,
пам'яті, доль. Чужі тіла і подихи,
кров, піт і сльози; осліпле
потомство світла, збунтоване
кинуте навзнак, безборонне: сплять, пробуджують
демонів, юрбище снів, голодне
ніщо: ясновидчий, невидимий, ненаситний
рій - злітається
до темноти.

-------------------


Bronislaw Maj

"PO HUKU, PO SZUMIE, PO TRUDZIE"

Osiedle: beton, slepe gory
blokow - zatopione w nocy. Spia
cisi, ciemni, mali - wydziedziczeni krolowie
ziemi, spia: wydziedziczeni teraz nawet z imion,
losow, pamieci. Bezpanskie ciala
i oddechy, krew, pot i lzy; ociemniale
potomstwo swiatlosci, zbuntowane, rzucone
na wznak, bezbronne: spia, budza sie
demony, sfora snow, glodna
nicosc: jasnowidzace, niewidzialne, nienasycone
cmi - zlatuja sie
do ciemnosci.