Чи варто думати про минуле?

Raoul
Не думай про минуле, живи сьогодні. Цьому причин бути може сотня.
А може бути дві сотні навіть, минуле ж не виправити.
Можно думати про майбутнє, в свята писати та в будні.
І тоді вас почують, не важливо де ночуєш.
Багатий ти чи бідний, маєш у кишені п'ятак мідний,
А може ти з опозиції та не приховуєш свої позиції,
А може ти з Криму та не хочеш ні Лондона, ні Риму,
Не хочеш в Росії жити, хочеш іншим дорожити.
Знаєш чого заради, отже треба речі збирати
та їхати в інше місце жити, треба подумати та вирішити.
Яке майбутнє ти хочеш, де будеш проводити дні та ночі?
В Україні або в Росії, чи зможеш ти протистояти корозії?
Або поїдеш до друзів до Києва, розкажи, перспективи які?
Це не приємно, коли тобі показують на двері,
але ти нікого не слухай та просто нікому не вір.
Будеш на Майдані, Небесній Сотні квіти поклади.
Напиши, що побачив, які плани у нової влади.
Найголовніше, свої думки пиши та від свого серця справи чини.
Важливо з якого боку барикад ти чекаєш та перед ким ти шапку знімаєш.
Вже нічого не буде, як було, тому що свободи не буває під дулом.
Пройде час і все налагодиться, прийде до ладу та нормалізується.
Так завжди виходить, так трапляється, наші мрії реалізуються.
Ти пиши вірші, не забувай, у тебе це виходить в риму ..
Ну все, приятелю, бувай та передавай привіт Криму!


Питання

Не тішать новини.
Розлад мене бере.
Що там в Україні?
Що буде тепер?
Війною піде Росія на брата?
Що каже Верховная Рада?
Буде війна чи все ж не буде?
Чую, всюди хвилюються люди.
А може бути щось, не розумію?
Хто мені це пояснити зуміє?
Хто на питання відповіді має?
Може бути, є тут такі, хто більше знає...


Чергова спроба висловити думки українською.

Добрі люди мене надихають
На хороші вчинки, так само рішення.
Добрі люди не б'ють і не пхають,
Не роблять з людей мішені.

Можна спати спокійно, бачити сни,
Самому доходити до мети, до суті.
Можна збожеволіти від Весни
Як це роблять всюди добрі люди.

Добра людина за ніс не водить,
Чи не з краю стоїт його хата.
У нього завжди все добре виходить,
І таких людей в світі багато.


***
Бачу йде добра людина,
Звичайний, свій не іноземний.
Добра тітка йде, дядько, дитина,
І на душі стає приємно.

Добро переможе пізно чи рано.
Добрі люди нас усіх оточують.
Добрих вірю, більше, ніж поганих
Я це добре бачу, навіть чую!


***

Поганих людей менше, але вони є,
Ці будуть справи свої вершити.
Вони порушують загальну гармонію,
І заважають добрим людям жити.

Ось, взяти здорового або каліку,
Кожен так чи інакше цінує добро.
Поганих людей видно здалеку,
Відразу видно все їхнє нутро.

Є місця, де крокодили, кобри,
Жити там жахливо, небезпечно.
Добре жити там, де люди добрі,
Мною це вже давно помічено.